Tweedekansonderwijs

Waarom kiezen voor het tweedekansonderwijs?

Jij behaalde je diploma secundair onderwijs nog niet? Daar kunnen heel wat redenen voor zijn. Misschien mocht je niet verder studeren? Of merkte je pas achteraf dat je kansen op de arbeidsmarkt eerder beperkt zijn? Of lukte het gewoon even niet? Wat de reden ook is, die is voor ons niet belangrijk. Wel je inzet en motivatie. Horito CVO geeft je een tweede kans om alsnog je diploma secundair onderwijs te behalen. Met ons tweedekansonderwijs (TKO) bieden we je namelijk een nieuwe stimulans om te studeren: je leert werken in groepsverband, op je eigen tempo en met een bijzonder goede begeleiding. Daar maken we ons sterk in. Een stel gepassioneerde leerkrachten staan voor je klaar om je op een volwassen manier te begeleiden. 

Hoe kun je je diploma secundair onderwijs behalen?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Horito CVO heeft heel wat diplomagerichte beroepsopleidingen:

Deze opleidingen bereiden je voor op de arbeidsmarkt. Raadpleeg hier de brochure "Behaal je diploma secundair onderwijs".

Een diplomagerichte beroepsopleiding in combinatie met de Aanvullende Algemene Vorming (AAV) geeft je een diploma secundair onderwijs.

tko-schema

Traject op maat

Tijdens een intakegesprek brengen we je vooropleiding, ervaring, interesses, talenten, ... in kaart. Op basis van deze informatie stippelen onze trajectbegeleiders samen met jou een traject op maat uit. Vrijstellingen zijn eventueel mogelijk op basis van rapporten, attesten of vrijstellingsproeven.

Zet de eerste stap: kom naar ons infomoment!

Waarschijnlijk komt er veel op je af. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer? Dat is heel normaal. Daarom organiseren we op zeer regelmatig basis infomomenten. Klik hier voor het schema van de infomomenten.