Specifieke lerarenopleiding (SLO)

Je kan je niet meer inschrijven voor een SLO-opleiding bij CVO EduKempen.

De HBO5-opleidingen en SLO-opleidingen worden voortaan als vernieuwde graduaatsopleidingen aangeboden door Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen, Mechelen en Turnhout.

 

Wil jij binnenkort starten aan een Specifieke Lerarenopleiding (SLO)?
Vanaf september 2019 zal deze opleiding in hernieuwde vorm aangeboden worden aan AP Hogeschool (als je al een bachelor- of graduaatsdiploma behaalde) en Universiteit Antwerpen (als je al een masterdiploma behaalde).
Meer info hierover vind je op www.ap.be/leraar-worden.

banner_5
Waarom kiezen voor de Specifieke Lerarenopleiding?

Je bent goed in je vak en ziet een loopbaan in het onderwijs wel zitten? Je vindt het boeiend om met (jonge) mensen om te gaan en je wilt ze graag iets bijleren? Je geeft nu al les in een secundaire school, hogeschool, je verzorgt opleidingen in je bedrijf of je begeleidt anderen voor hun stage? Dan kun je met de specifieke lerarenopleiding de juiste ondersteuning vinden. 

De specifieke lerarenopleiding leidt tot het diploma van leraar. Na de opleiding kun je les geven in de vakken die aansluiten bij je hoofddiploma (dit is het diploma dat je hebt naast je diploma van leraar). Met dit diploma kun je aan de slag als leerkracht of als studiemeester- opvoeder. Daarnaast biedt het diploma nog tal van andere mogelijkheden. Mensen met sterke communicatievaardigheden, die durven spreken voor een groep en probleemloos een presentatie of les kunnen voorbereiden zijn overal gegeerd. De specifieke lerarenopleiding vervangt de vroegere D-cursus en het vroegere GPB (getuigschrift pedagogische bekwaamheid).

Je kunt bij Horito CVO zowel tijdens de dag als 's avonds terecht voor deze opleiding.

Hoe ziet de toekomst van de Specifieke lerarenopleiding eruit?

INKANTELING SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING

 

Vanaf 1 september 2019 zal de lerarenopleiding voor zij-instromers (Specifieke Lerarenopleiding) in hernieuwde vorm georganiseerd worden door de hogescholen (i.c. AP Hogeschool Antwerpen) en universiteiten (i.c. Universiteit Antwerpen).

AP Hogeschool wordt verantwoordelijk voor de opleiding van studenten met een vooropleiding bachelor, graduaat of secundair onderwijs, UA voor studenten met een masteropleiding.

Zowel AP-hogeschool als UA garanderen dat cursisten die bij aanvang van het academiejaar 2019-2020 minstens 15 studiepunten in de huidige Specifieke Lerarenopleiding verworven hebben hun opleiding in een overgangstraject (60 studiepunten) zullen kunnen afwerken en dit uiterlijk tot en met het academiejaar 2020-2021.