Interview Siemen Geeraerts, afgestudeerde cursist HBO5-Chemie

siemen web

Siemen Geeraerts, 27 jaar, werkt als procesoperator in een chemisch bedrijf aan de haven.

 

“Ik heb altijd een grote interesse gehad in wetenschappen.” Zo start Siemen zijn verhaal.

“Door een zwaar ongeval was ik acht maanden aan mijn bed gekluisterd. Uit verveling én door mijn grote interesse in wetenschappen begon ik boeken te lezen over chemie, fysica en astronomie. Snel werd me duidelijk dat hier mijn passie lag. De natuur, zowel in zijn grote, maar zeker ook in zijn kleine vorm, boeide me altijd al. Zou een opleiding Chemie dan toch tot de mogelijkheden behoren?”

Na wat rondsurfen op het internet kwam Siemen bij Horito CVO terecht.

“Ik zocht een opleiding die ik kon combineren met mijn job. Mijn werk opgeven was geen optie. Zo kwam ik bij Horito CVO terecht. Ik wilde de HBO5-opleiding Chemie proberen. Lukte het niet, dan was dat maar zo, dan had ik nog altijd mijn job.”

Daar heeft hij geen moment spijt van gehad.

“Ik kom uit een beroepsopleiding Tuinbouw. Helemaal iets anders dus. Ik werkte altijd graag met mijn handen en in de natuur. Daarom dat chemie en fysica mij zo goed liggen. Ze zijn beiden een deel van de natuur. Ik wil alles van de natuur begrijpen. Niet alleen in het groot, maar ook in het klein. Ik deed vroeger beroeps omdat ik veel last had van dyslexie, wat toen nog niet goed begrepen en begeleid werd. Ik kreeg meestal de reactie dat ik niet slim genoeg was. Ik wist vanaf het begin dat ik de opleiding Chemie met hart en ziel zou doen. Ik verdiep me graag in dingen en in chemie kan je je heel erg verdiepen. Ik denk dat mijn lectoren gezien hebben op welke manier ik gegroeid ben tijdens de opleiding. Wanneer ik me moest voorstellen en ik hen vertelde dat ik uit beroeps kwam, dachten ze waarschijnlijk dat ik het geen twee weken zou volhouden. Ik heb heel erg mijn best moeten doen. Echt moeten bijbenen. Maar het is me gelukt.”

Siemen behaalde zijn diploma en vond al tijdens zijn opleiding de droomjob. “Ik heb geleerd dat als je ergens je tanden inzet, en wanneer je een visie en een droom hebt en er echt voor blijft gaan, dat dit uiteindelijk zijn vruchten zal afwerpen. Ik heb heel hard moeten doorbijten, maar heb ik de droomjob gevonden. Als ik nu iets tegenkom waar ik op moet doorbijten, denk ik: “Het komt wel goed”. Ik zal eventjes afzien, maar dat neem ik de rest van mijn leven weer mee. De aanhouder wint altijd, maar soms moet je even volhouden. Dat is iets wat ik voordien nooithad. Ik was twee jaar met mijn opleiding bezig toen ik als procesoperator in een chemisch bedrijf aan de slag kon. Mijn werkgever vroeg wel mijn engagement om de opleiding verder af te werken. Dat stond er tegenover. Ik werk hier heel graag. Ik heb mijn droomjob gevonden. De verloning is goed, we hebben veel verlof, ik krijg veel verantwoordelijkheid en er zijn tal van doorgroeimogelijkheden. Ik heb altijd een uitdaging, een prikkeling nodig waar ik me in kan vastbijten. Ik ben dus heel content in het bedrijf waar ik nu werk. En dat heb ik te danken aan de opleiding die ik volgde bij Horito. Ik ben er zeer goed begeleid. Als je vragen had, kon je altijd bij een van de lectoren terecht. Zelfs voor of na de lessen. Als er iets niet klopte met je taken stuurden we een mail en kregen we altijd een antwoordje terug. Ze zagen er zelfs geen probleem in om na hun uren extra inspanningen te doen!” #durftedromen 

 

www.horito.be/chemie