Orthopedagogie

Je kan je niet meer inschrijven voor een HBO5-opleiding bij CVO EduKempen.
De HBO5-opleidingen worden voortaan als vernieuwde graduaatsopleidingen aangeboden door Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen, Mechelen en Turnhout.

 

Wil jij binnenkort starten aan een graduaatsopleiding (HBO5)? Neem een kijkje op www.ap.be/bachelorengraduaat voor een overzicht van alle opleidingen en de komende infomomenten.

banner_2

Waarom deze opleiding?

De  opleiding Orthopedagogie HBO5 (hoger beroepsonderwijs, niveau 5), studiegebied Sociaal-Agogisch werk, richt zich tot iedereen die in de sociaal-agogische sector aan de slag wil.  Als gespecialiseerd opvoeder/begeleider klasse 1 werk je met mensen die begeleiding en/of ondersteuning nodig hebben bij een emancipatorisch gerichte kwaliteitsuitbouw van hun dagelijkse leven.  

Met het diploma Graduaat in de Orthopedagogie kun je beroepsmatig aan de slag in een uitgebreid werkveld: centra in de Welzijnszorg zoals voorzieningen van  bijzondere jeugdbijstand,  jeugd- en volwassenenpsychiatrie, ouderenzorg, organisaties voor mensen met een beperking, mensen met concrete en/of tijdelijke ondersteuningsnoden, straathoekwerk, leerlingbegeleiding, thuis- en daklozen, culturele diversiteit, gelijkekansenbeleid... 

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Heb je interesse in de theorie, maar wil je ook voldoende voeling krijgen met de praktijk van het begeleidingswerk, dan zit je hier op je plaats. Je bouwt theoretische én vakbekwame deskundigheid op om interactief te werken met verschillende doelgroepen en op diverse werkterreinen.

Heb je net je diploma secundair onderwijs behaald of heb je al enige werkervaring? Of ben je net op zoek naar een nieuwe uitdaging? Iedereen is welkom! Er bestaan trouwens tal van (financiële) tegemoetkomingen als je deze opleiding volgt!

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De volledige opleiding wordt georganiseerd in 4 semesters.

 • 4 semesters beroepsondersteunende kennis á 2 lesdagen (overdag) per week. 
 • grondig werkplekleren op de overige weekdagen, in minimaal 2 verschillende organisaties uit het werkveld.

Wij bieden volgende vormen aan:

 • een modeltraject van 2 schooljaren met doel het diploma HBO5 Graduaat in de Orthopedagogie te behalen.
 • een gepersonaliseerd opleidingstraject voor mensen met werkervaring  in de (orthoped)agogische sector en die streven naar een niveauverhoging van hun diploma.  
 • het volgen van specifieke modules ter verdieping en verrijking van jouw professionele capaciteiten, met deelcertificaat. 

Infomomenten:

 • donderdag 25 april 2019 van 10 uur tot 11 uur
 • zaterdag 27 april 2019 van 9 uur tot 13 uur
 • donderdag 13 juni 2019 van 10 uur tot 11 uur

  Aanmelden door een mail te sturen naar steven.gielis@edukempen.be
   
 • Wil je graag een bachelor behalen?

  Je hebt je diploma Graduaat Orthopedagogie behaald, maar je wilt toch nog graag verder studeren? De AP hogeschool biedt een aanvullend programma aan dat leidt naar het bachelordiploma Orthopedagogie.