Chemie

Je kan je niet meer inschrijven voor een HBO5-opleiding bij CVO EduKempen.
De HBO5-opleidingen worden voortaan als vernieuwde graduaatsopleidingen aangeboden door Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen, Mechelen en Turnhout.

 

Wil jij binnenkort starten aan een graduaatsopleiding (HBO5)? Neem een kijkje op www.ap.be/bachelorengraduaat voor een overzicht van alle opleidingen en de komende infomomenten.

banner_3

Waarom deze opleiding?

Wil je meewerken aan de synthese van een nieuw geneesmiddel? Wil je elke dag enkele ton ammoniak produceren? Wil je meewerken aan de oplossing van de milieuvervuilling? Ben je altijd geboeid geweest door natuurwetenschappen? Wil je werken in een groot industrieel bedrijf of in een klein laboratorium? Dan is dit zeker iets voor jou!

Deze opleiding biedt je zeer gunstige tewerkstellingskansen op de arbeidsmarkt. Werkgevers waarderen de praktische aanpak van de opleiding. 
Als afgestudeerde kan je niet enkel terecht in de chemische productie, maar ook in de analyse- en controlelaboratoria en in onderzoekslaboratoria waar de producten van de toekomst ontwikkeld worden.

De functies waarin je na deze opleiding aan de slag kan zijn zeer uiteenlopend: als chemicus in de productie of de analyse en de kwaliteitscontrole in de chemische, biochemische, farmaceutische of metaalverwerkende industrie.
Dit kan in een multinational van duizenden werknemers of in een kleine KMO, maar evenzeer als medewerker op een milieudienst, ...

De opleiding is breed georganiseerd, alle aspecten van de chemie komen aan bod, zowel in de theorie als in de praktijk tijdens de verschillende laboratoria. De lectoren hebben een uiteenlopende achtergrond. Dit waarborgt een gedegen kwaliteit, en zo ben je zeker dat de lessen praktijk georiënteerd en up-to-date zijn.
Omdat er in kleine groepen wordt gewerkt is de drempel tussen lector en cursist erg laag. Dit leidt automatisch tot een nauwe opvolging en begeleiding én tot betere slaagkansen. 

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die al dan niet werkzaam is of werkgelegenheid zoekt in de (bio)chemische en farmaceutische nijverheid en de milieusector, en die zich wil bekwamen in chemische kennis en praktische vaardigheden, en eventueel een graduaatsdiploma chemie wil verwerven.