Losse modules

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Naast de opleiding tot (hulp)kok, bakker, banketbakker, wijnkenner zijn er ook nog losse modules. Deze modules behoren niet tot trajecten.

Wil je kennismaken met de opleidingen gastronomie of een korte cursus volgen? Dan zijn deze cursussen iets voor jou.

Verschillende opleidingen

Niet alle losse cursussen worden elk schooljaar aangeboden.

 • Culinaire ontdekkingsreis - Culinaire wandeling - Simply cook (40 lt)
  Deze module is een korte opleiding, die doorgaat om de 14 dagen gedurende een half schooljaar, een kennismakingsmodule. In deze module ontdek je de gastronomische wereld. In een ontspannen sfeer leer je lekkere gerechtjes maken die zeer bruikbaar zijn in de dagdagelijkse keuken, maar die daarnaast ook mooi gepresenteerd zijn. Deze module wordt ook aangeboden in Carrefour te Turnhout, onder de noemer Simply Cook, eveens om de 14 dagen.

 • Italiaanse keuken en tapa's (40 lt)
  Verzot op de zuiderse keuken? Zelf verse pasta maken? Overheerlijke tapa's bereiden? Je eigen limoncello maken? Geïnteresseerd in zonnige smaken?
  Dan is deze cursus echt iets voor jou, een culinaire reis door Italië.

 • Grill, barbecue en zomerse slaatjes (40 lt)
  Wil je zelf de lekkerste slaatjes maken met een bijpassend stukje vis of vlees van de barbecue of grill? Een lekkere zomerse pasta of fris slaatje met de bijhorende sausjes? In deze cursus komt dit en nog veel meer aan bod.

 • Puur koken (40 lt)
  Puur en gezond koken wordt vaak geassocieerd met dieetvoeding en dus minder lekker. In deze cursus zal je leren dat gezond en puur koken juist erg smaakvol kan zijn. Gezonde ingrediënten, leuke combinaties, verassend eenvoudig maar vooral puur.

 • Ontbijt, brunch en lunch
  Zelf altijd al een luxueus ontbijt willen klaarmaken met net dat tikkeltje meer? Of een stevige brunch? Of wat dacht je van trendy lunchgerechten die niet zouten misstaan in een hippe bar?

 • Alles voor een feest
  Er is altijd wel een reden om te feesten. Het organiseren van een feestje wordt vaak gezien als een minder leuke opgave.
  Een goede voorbereiding, rekening houden met budget en hoeveelheiden, lekkere hapjes, een huisgemaakt aperitief, een feestelijke tafel en nog veel meer hapjes, .... Al deze dingen en nog veel meer zullen aan bod komen.

 • 8 weken vegetarisch
  Wist je dat de vegetarische keuken lekker en gevarieerd kan zijn? Dat je de meeste ingrediënten makkelijk kan vinden en het resultaat steeds origineel en verassend lekker is?
  Na deze cursus zullen ook de vleeseters de vegetarische keuken kunnen appreciëren.

 • Lekker en gezond
  Dat gezond eten ook echt lekker kan zijn leer je in deze module. Maar ook dat je geen uren in de keuken hoeft te staan of talrijke ingrediënten moet aanschaffen om lekker en gezond te kunnen koken.

 • Oosterse keuken
  In deze cursus van +/- 7 lessen bregen wij de Oosterse wereld naar je toe. Je leert de uitheemse producten kennen en klaarmaken op de specifieke wijze zoals ze dit doen in bv Oost-Azië

 • Simpel en lekker
  Gebrek aan inspiratie in de keuken? Geen idee wat je vandaag moet klaarmaken?
  In deze cursus leren we je elke les weer nieuwe, lekkere en simpele gerechten klaarmaken.Van een simpele pasta tot een lekker bakgerecht.

 • Ijs en pralines (80 lt)
  Roomijs en sorbets: daar kan je nog wat mee doen. Van een bescheiden verfrissende coupe tot een uiterst verfijnde ijstaart. Combinaties van roomijs en sorbets, met noten en vruchten, met chocolade, biscouts en marsepein. Elk feest, alle seizoenen lenen zich om als het ware vertolkt en verbeeld te worden in een creatie van roomijs en sorbets.
  De lekkerste pralines met bijhorende chocoladegarnituren zelf maken met een minimum aan materiaal.
  Dit alles en nog veel meer komt aan bod in de opleiding ijs en pralins.

 • Desserten (200 lt)
  Een zoete bek voor wie het nagerecht het beste van de maaltijd is? Dan is dit traject echt iets voor jou. Klik hier voor meer informatie.

Toelatingsvoorwaarden

Voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht (minimum 16 jaar, in bepaalde gevallen 15 jaar)

Medisch attest

Sinds 1 september 2009 geldt er voor alle cursisten die starten met de opleiding een nieuwe toelatingsvoorwaarde, namelijk een medisch attest. Het attest moet door de huisarts worden ingevuld. pdf bestandHier vind je een blanco medisch attest (81 kB).

Aanbevolen traject

Documenten