Losse modules

koken

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Naast de opleiding tot (hulp)kok, bakker, banketbakker, wijnkenner zijn er ook nog losse modules. Deze modules behoren niet tot trajecten.

Wil je kennismaken met de opleidingen gastronomie of een korte cursus volgen? Dan zijn deze cursussen iets voor jou.

Verschillende opleidingen

Niet alle losse cursussen worden elk schooljaar aangeboden.

 • Culinaire ontdekkingsreis - Culinaire wandeling - Simply cook (40 lt)
  Deze module is een korte opleiding, die doorgaat om de 14 dagen gedurende een half schooljaar, een kennismakingsmodule. In deze module ontdek je de gastronomische wereld. In een ontspannen sfeer leer je lekkere gerechtjes maken die zeer bruikbaar zijn in de dagdagelijkse keuken, maar die daarnaast ook mooi gepresenteerd zijn.

 • Italiaanse keuken en tapa's (40 lt)
  Verzot op de zuiderse keuken? Zelf verse pasta maken? Overheerlijke tapa's bereiden? Je eigen limoncello maken? Geïnteresseerd in zonnige smaken?
  Dan is deze cursus echt iets voor jou, een culinaire reis door Italië.

 • Grill, barbecue (en zomerse slaatjes) (40 lt)
  Wil je zelf de lekkerste slaatjes maken met een bijpassend stukje vis of vlees van de barbecue of grill? Een lekkere zomerse pasta of fris slaatje met de bijhorende sausjes? In deze cursus komt dit en nog veel meer aan bod.
  De cursus wordt aangepast aan het seizoen waarin deze aangeboden wordt.

 • Zuiderse keuken
  Heerlijke grerechten uit de zuiderse landen, de zomer op je bord.

 • Puur koken (40 lt)
  Puur en gezond koken wordt vaak geassocieerd met dieetvoeding en dus minder lekker. In deze cursus zal je leren dat gezond en puur koken juist erg smaakvol kan zijn. Gezonde ingrediënten, leuke combinaties, verassend eenvoudig maar vooral puur.

 • Ontbijt, brunch en lunch
  Zelf altijd al een luxueus ontbijt willen klaarmaken met net dat tikkeltje meer? Of een stevige brunch? Of wat dacht je van trendy lunchgerechten die niet zouden misstaan in een hippe bar?

 • Alles voor een feest
  Er is altijd wel een reden om te feesten. Het organiseren van een feestje wordt vaak gezien als een minder leuke opgave.
  Een goede voorbereiding, rekening houden met budget en hoeveelheiden, lekkere hapjes, een huisgemaakt aperitief, een feestelijke tafel en nog veel meer hapjes, .... Al deze dingen en nog veel meer zullen aan bod komen.

 • Vegetarische dagschotels
  Wist je dat de vegetarische keuken lekker en gevarieerd kan zijn? Dat je de meeste ingrediënten makkelijk kan vinden en het resultaat steeds origineel en verassend lekker is?
  Na deze cursus zullen ook de vleeseters de vegetarische keuken kunnen appreciëren.

 • Lekker en gezond
  Dat gezond eten ook echt lekker kan zijn leer je in deze module. Maar ook dat je geen uren in de keuken hoeft te staan of talrijke ingrediënten moet aanschaffen om lekker en gezond te kunnen koken.

 • Oosterse keuken
  In deze cursus van +/- 7 lessen bregen wij de Oosterse wereld naar je toe. Je leert de uitheemse producten kennen en klaarmaken op de specifieke wijze zoals ze dit doen in bv Oost-Azië

 • Simpel en lekker
  Gebrek aan inspiratie in de keuken? Geen idee wat je vandaag moet klaarmaken?
  In deze cursus leren we je elke les weer nieuwe, lekkere en simpele gerechten klaarmaken.Van een simpele pasta tot een lekker bakgerecht.

 • Pasta's en vegetarisch (80 lt)
  Altijd al je eigen pasta willen maken of een lekkere ravioli? Of wil je dat lekker stukje vis of vlees een keertje vervangen door een vegetarisch gerecht?
  In deze cursus leer je zelf de heerlijkste pasta's in alle mogelijke varianten maken. Maar daarnaast maak je kennis met de vegetarische keuken.

 • Ijs en pralines (80 lt)
  Roomijs en sorbets: daar kan je nog wat mee doen. Van een bescheiden verfrissende coupe tot een uiterst verfijnde ijstaart. Combinaties van roomijs en sorbets, met noten en vruchten, met chocolade, biscouts en marsepein. Elk feest, alle seizoenen lenen zich om als het ware vertolkt en verbeeld te worden in een creatie van roomijs en sorbets.
  De lekkerste pralines met bijhorende chocoladegarnituren zelf maken met een minimum aan materiaal.
  Dit alles en nog veel meer komt aan bod in de opleiding ijs en pralines.

 • Bakken en co
  Geïnteresseerd in alles wat met brood, banket en patisserie te maken heeft, maar kun je niet goed je keuze maken? Dan deze is deze cursus iets voor jou, je maakt kennis met de verschillende aspecten van het bakken en de patisserie.
   

Toelatingsvoorwaarden

Voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht (minimum 16 jaar, in bepaalde gevallen 15 jaar)
 

Medisch attest

Sinds 1 september 2009 is een medisch attest een toelatingsvoorwaarde voor deze opleiding. Dit attest moet door de huisarts worden ingevuld.
Hier kan je een blanco attest terugvinden.

Aanbevolen traject

Documenten