Desserten

gebak

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Een zoete bek voor wie het nagerecht het beste van de maaltijd is? Dan is dit traject echt iets voor jou. Je leert overheerlijke klassieke desserten bereiden samen met de bijhorende manier van dresseren. Na enige tijd gaan we verder en een stapje hoger. De bereidde nagerechten zullen op een culinair zeer hoog niveau staan die onze smaakpupillen verwennen. Niet alledaagse combinaties waar je nog nooit aan had gedacht, maar die vanaf de eerste hap zullen bekoren. Als we dit alles onder de knie hebben kijken we eens hoe we van deze lekkernijen een gezondere versie kunnen maken, desserten die perfect in een dieet passen.

Waarom deze opleiding?

De opleiding bestaat uit een clustering van 3 modules:

 • Nagerechten (80 lestijden)
  In deze leer je overheerlijke nagerechten bereiden.
 • Hoteldesserten (80 lestijden)
  Om aan deze module te kunnen starten, moet je de module nagerechten succesvol hebben afgerond
  Hier leer je verschillende nagerechten op restaurantniveau bereiden. Je maakt prachtige bijpassende garnituren om kunstwerken op een bord te toveren.
 • Dieet nagerechten (40 lestijden)
  In deze module maak je verschillende ”dieet” nagerechten en je leert meer over vervangproducten om de lekkerste nagerechten te maken.

Toelatingsvoorwaarden

Voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht (minimum 16 jaar, in bepaalde gevallen 15 jaar)

Studiebewijs

Per succesvol afgeronde module behaal je een deelcertificaat.

Medisch attest

Sinds 1 september 2009 geldt er voor alle cursisten die starten met de opleiding een nieuwe toelatingsvoorwaarde, namelijk een medisch attest. Het attest moet door de huisarts worden ingevuld. pdf bestandHier vind je een blanco medisch attest (282 kB).

Aanbevolen traject

Documenten