Gastronomie

Gastronomie

Wens je je te specialiseren in de keuken, zaal of in de bakkerij? Wil je alles weten over wijn, wild en gevogelte of allerlei bereidingswijzen? Dan kun je bij ons terecht voor diverse fijnproeverscursussen!

Een waaier aan opleidingen:

  • Brood- en Banketbakkerij: bakker, banketbakker.
  • (Hulp)kok: voor het behalen van de certificaten hulpkok, kok. Er zijn ook vrije modules theorie en specialisatiemodules praktijk. 
  • Wijnkenner: modules algemene wijnkennis, wijndegustatie Frankrijk, wijndegustatie wereldwijnen en wijn en gastronomie.
  • ...

Werknemers in de horecasector die zich inschrijven voor  een module of een opleidingstraject in het studiegebied ‘Gastronomie’, kunnen hiervoor een premie aanvragen bij Horeca Vorming Vlaanderen. Meer info hierover vind je hier.

Voor alle cursussen binnen het studiegebied voeding (uitgezonderd wijnkenner) is een medisch attest een toelatingsvoorwaarde. Een blanco exemplaar kan je hier afprinten.

Nieuw vanaf 2017-2018: (hulp)kok overdag! - Starten mogelijk in januari 2018
Behaal het certificaat van kok op 2 schooljaren!

 

Aanbod januari 2018