Openbare Werken

Je kan je niet meer inschrijven voor een HBO5-opleiding bij CVO EduKempen.
De HBO5-opleidingen worden voortaan als vernieuwde graduaatsopleidingen aangeboden door Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen, Mechelen en Turnhout.

 

Wil jij binnenkort starten aan een graduaatsopleiding (HBO5)? Neem een kijkje op www.ap.be/bachelorengraduaat voor een overzicht van alle opleidingen en de komende infomomenten.

Waarom deze opleiding?

De opleiding Openbare Werken HBO5(bouwkunde), studiegebied Industriële wetenschappen en technologie, richt zich tot iedereen die zich verder wil bekwamen in alle aspecten van openbare werken (bouwkunde). De cursus behandelt in detail de facetten van openbare werken (bouwkunde). Bovendien maak je plannen op van een woning (autocad) met een kostprijsberekening, calculaties van warmteverliezen en sterkteberekeningen. Door het opstellen van een project in de wegenbouw leer je praktijkgericht werken. Tijdens het tweede jaar worden andere bouwmethodes bekeken zoals industriebouw, staal- en houtskeletbouw. Vermits de bouwtechniek steeds in volle evolutie is, worden soms ook gastsprekers gevraagd. (bv. de nieuwste beglazingstechnieken, over warmtepompen, zonnecollectoren, domotica, rioleringstechnieken,…) Om je te confronteren met de wereld van de bouwkunde, worden regelmatig bezoeken gebracht aan bedrijven en gebouwen in de buurt.

Met het diploma Graduaat Openbare Werken (bouwkunde) kun je beroepsmatig aan de slag als:

  • werfleider
  • calculator aannemingsbedrijf
  • administratief medewerker of tekenaar op en architectenbureau
  • gemeentelijke diensten (technische dienst, dienst gebouwen, dienst onderhoud, ...)
  • overheidsdiensten zoals spoorwegen, watermaatschappij, intercommunale maatschappij,...

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • Voor iedereen die een administratieve, plangerichte of leidinggevende functie ambiëert in de bouwsector of architectuur. Ook voor mensen die reeds in deze sectoren werkzaam zijn en zich willen bijscholen met het oog op specialisatie en doorgroeien in het bedrijf.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De volledige opleiding wordt standaard georganiseerd in 3 schooljaren. Dat betekent: 

  • Enkel te starten in september
  • Je kan de opleiding in 3 jaar afwerken

Wij bieden volgende vormen aan:

  • Een modeltraject van 3 schooljaren met doel het diploma HBO5 Graduaat Openbare Werken (bouwkunde) te behalen.
  • Een opleidingstraject voor mensen met werkervaring in de bouwsector en die streven naar een niveauverhoging van hun diploma.