Multimediaoperator

Waarom deze opleiding?

De opleiding multimedia operator (MMO) is een opleiding voor mensen die graag creatief zijn. Met een diploma multimedia operator op zak kan je tewerkgesteld worden binnen de creatieve sector (grafische vormgeving, reclame, de film- en televisiewereld, …) of heb je een uitstekende basis om verder te studeren in een creatieve richting zoals film en documentaire, animatiefilm, grafische kunsten, reclamevormgeving, enz. Je leert de principes van goed professioneel werk maar krijgt ook ruimte voor eigen inbreng.

De vraag naar Multimedia operators zal de komende jaren zeker toenemen door de snelle evoluties op dit gebied!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • ontdek een ruim aanbod aan diverse multimedia software
  • ontdek hoe de verschillende media zich tot elkaar verhouden en interacteren met elkaar 
  • ontdek multimedia manieren om een verhaal te vertellen
  • wordt een onmisbare schakel in een creatieve machine

Horito CVO werkt in deze opleiding met de meest recente programmatuur. Dit vereist een zeer krachtige en recente PC. Als cursist van deze opleiding breng je je eigen PC mee om op die manier optimaal de lessen te kunnen volgen en vervolgens thuis verder te kunnen oefenen. Zo kan je je optimaal bekwamen in de best mogelijke omstandigheden. Waar moet je computer dan aan voldoen?  Deze informatie vind je hier.

Wat kun je allemaal volgen?

Onze opleiding Multimedia operator is opgesplitst in 5 hoofdgroepen:

  • Web-toepassingen
  • 3D en 3D-animaties
  • Video- & audiobewerking
  • Grafische programma’s
  • Digitale fotografie

Campus

Campus Horito, de Merodelei 220, 2300 Turnhout, 014 49 07 08

Toelatingsvoorwaarden

Voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht (minimum 16 jaar, in bepaalde gevallen 15 jaar).

Studiebewijs

Na het slagen van één module behaal je een deelcertificaat van een module. Cursisten die alle modules van deze opleiding met succes afronden, behalen het Certificaat Multimedia operator. Als je al een diploma secundair onderwijs hebt, kan je een diploma secundair onderwijs Multimedia operator krijgen. Ook het Certificaat van Multimedia operator in combinatie met het Certificaat van Aanvullende Algemene Vorming (Tweedekansonderwijs) levert een diploma secundair onderwijs op.

Aanbevolen modeltraject

Andere documenten