Medisch administratief bediende

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Een medisch administratief bediende (medisch secretaresse / medisch secretariaatsmedewerker) werkt in een ziekenhuis, een dokterspraktijk, een gezondheidscentrum of elders in de gezondheidszorg. Hij/zij moet kennis hebben van medische terminologie, secretarieel vaardig zijn én de weg weten in het medisch vakgebied.

Een medisch administratief bediende is een duizendpoot. Hij/zij doet werk dat heel divers is en heeft bovendien een representatieve functie.

Waarom deze opleiding?

Om als medisch secretaresse aan de slag te gaan, moet je niet alleen administratieve vaardigheden bezitten maar ook je weg kennen in het medische vakgebied.
Onze opleiding biedt je een goede basiskennis van de medische terminologie en medische ethiek. Het gevarieerde karakter van de opleiding zorgt ervoor dat je kan uitgroeien tot een gewaardeerd medewerker in de gezondheidszorg en eveneens voorbereid bent voor het verrichten van algemeen secretariaatswerk.

Studiebewijs

Na het slagen van één module behaal je een deelcertificaat van een module. Cursisten die alle modules van deze opleiding met succes afronden, behalen het Certificaat Medisch administratief bediende. Ben je al in het bezit van een diploma secundair onderwijs, dan kun je een diploma Secundair Onderwijs Medisch administratief bediende bekomen. Ook het Certificaat van Medisch administratief bediende in combinatie met het Certificaat van algemene vakken (Tweedekansonderwijs) levert een diploma secundair onderwijs op.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent 18 en bewijst dat je het Nederlands voldoende beheerst om de lessen te kunnen volgen.
Aan je inschrijving zal een intakegesprek vooraf gaan. Dit intake gesprek is na afspraak.
In de maand september worden er oriënteringsproeven georganiseerd. Op basis van je resultaten stippelen we een persoonlijk studietraject uit!

VDAB - kinderbijslag

Als er aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt, kan de kinderbijslag behouden blijven. Als je recht hebt op werkloosheidsuitkering, kan je onder bepaalde voorwaarden vrijgesteld worden van het zoeken naar werk.

Aanbevolen modeltraject

Andere documenten

Voor het dagtraject/oefenfirma kan er enkel gestart worden in september.