INFO: Lezing Dalilla Hermans

  • 9 november 2017

Vandaag leven we in een superdiverse samenleving waarin ook personen in de hulpverlening en op de schoolbanken meer en meer gekleurd zijn. Anderzijds zijn in de Kempen hulpverleners en leerkrachten eerder wit gekleurd. Om mensen met een migratie-achtergrond beter te ondersteunen, helpen en begrijpen organiseren Horito HBO5 Orthopedagogie en het vormingscentrum DoorElkaar Hivset een gratis ontmoetingsavond met gastspreker Dalilla Hermans.

"Ik wil je meenemen in mijn levensverhaal, zodat je je eigen verhaal beter zult snappen en zult kunnen plaatsen. Ik wil met de wereld delen wat het doet met een mens, opgroeien in een zee van wit als een wolkje bruin. Ik schrijf deze verhalen voor jou en voor mezelf. Voor de samenleving en voor mijn zoon.' Dalilla Hermans werd in 1986 in Rwanda geboren, op haar tweede werd ze door haar Vlaamse ouders geadopteerd. Ze groeide op in een klein dorpje in de Kempen, waar ze een van de eersten met een andere huidskleur was. Dat bracht nogal wat uitdagingen met zich mee: Dalilla werd betutteld door zogenaamd progressieve Vlamingen en uitgespuwd door racistische Vlamingen. Maar ze was ook geliefd en werd gewaardeerd door veel meer anderen. 'Brief aan Cooper en de wereld' is een doodeerlijke zoektocht naar de lessen die ze haar opgroeiende zoon móét meegeven, als persoon met een kleurtje in dit deel van de wereld. Een autobiografisch verhaal met een scherp maatschappijkritisch randje. Een boek dat ons een geweten wil schoppen en tegelijk hoopvol oplossingen aanreikt. Dalilla zou bovenal zichzelf niet zijn als er af en toe niet gelachen mag worden."

We ontvangen je graag op woensdagavond 28 februari om 19u00 in de aula op Europeion - Campus Blairon 602 - 2300 Turnhout . Na de spreker is er netwerkgelegenheid. Einduur is voorzien omstreeks 21u. Inschrijven is gratis, maar verplicht via de inschrijftool.