Bakker - banketbakker

brood

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Sedert jaar en dag wordt brood vervaardigd in vele variaties. Welk product de bakker maakt, wordt door vele factoren beïnvloed. De gewoonten en gebruiken van een land of streek, de wensen en de eetgewoonten. Tijdens dit traject wordt er tegemoet gekomen aan de wensen van alle doe-het-zelvers en bakkers met tal van fijne, heerlijke brood- en gebakrecepten. O.a. dagelijks brood, noten brood, Ardens brood, sandwiches, mattentaartjes, koeken, quiche, … zullen de revue passeren. Met andere woorden: alles om gasten mee te ontvangen, om een feestbrood te maken of voor brood en banket om mee te trakteren. 

Waarom deze opleiding?

Brood bakken is hip en hot. Met de juiste begeleiding kom je er alles over te weten in deze opleidingen. Van een basis wit brood tot heerlijke rogge-notenbrood. Of wat dacht dacht je van oogstreelende banketcreaties. Dit alles en nog veel meer komt aan bod in deze opoleidingen.

Binnen de opleidingen van bakker en banketbakker zijn er verschillende modules. Let wel, wij bieden niet alle modules aan, het certificaat behalen is dus niet mogelijk.

Opleiding bakker:

Van deze opleiding bieden wij in 2017-2018 enkel volgende modules aan:

  • Broden en harde luxe
  • Zachte luxe broden
  • Meesterlijk banket gebak
  • Taarten en gebak van gistdegen
  • Dieetproducten bakkerij (kan pas gevolgd worden na het succesvol afronden van de overige modules)

Opleiding banketbakker:

Van deze opleiding worden enkel volgende modules aangeboden in het schooljaar 2017-2018:

  • Trendy patisserie (beslagen en cakes)
  • Zandtaart- en soezendegen (vet- en kookdegen)
  • Bladerdeeg

Toelatingsvoorwaarden

Voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht (minimum 16 jaar, in bepaalde gevallen 15 jaar)

Studiebewijs

Per succesvol afgeronde module behaal je een deelcertificaat.
Niet alle modules van de opleiding bakker en van de opleiding banketbakker worden aangeboden. Voor beide opleidingen is het dus niet mogelijk om het certificaat te behalen. 

Medisch attest

Sinds 1 september 2009 geldt er voor alle cursisten die starten met de opleiding een nieuwe toelatingsvoorwaarde, namelijk een medisch attest. Het attest moet door de huisarts worden ingevuld. pdf bestandHier vind je een blanco medisch attest (81 kB)

 

Aanbevolen traject

Documenten