6 goede redenen om Orthopedagogie bij Horito te studeren

  • 1 februari 2018

6 goede redenen om Orthopedagogie bij Horito te studeren

 

// REDEN 1 // Je kan je leven een nieuwe richting geven

 

Een HBO5-diploma is een diploma hoger onderwijs. Met het diploma op zak kun je meteen aan de slag op de arbeidsmarkt of je kan via een aanvullingstraject een bachelordiploma halen aan een hogeschool. Na het behalen van je diploma kan je aan de slag met mensen. Werken in de zorg of hulpverlening staat in de eerste plaats garant voor voldoening. #durftedromen

 

// REDEN 2 // Je combineert de hele opleiding theorie en praktijk

 

De theorie focust op datgene wat je later nodig hebt om je beroep goed uit te kunnen voeren. Heb je interesse in de theorie, maar wil je ook voldoende voeling krijgen met de praktijk van het begeleidingswerk, dan zit je hier op je plaats. Je bouwt theoretische én vakbekwame deskundigheid op om interactief te werken met verschillende doelgroepen en op diverse werkterreinen.

 

// REDEN 3 // Je leert bij door enthousiaste professionals met kennis vanuit het werkveld


De lectoren bij CVO Horito zijn mensen met ervaring en/of een voet in de praktijk. Dat vinden we belangrijk om voeling te houden met wat leeft in het werkveld. Er komen in onze opleiding ook gastsprekers aan bod om je zo steeds de meest up-to-date kennis te bezorgen.

 

// REDEN 4 // Je leert jezelf beter kennen

 

"Reflecteren, reflecteren, wie zijn best doet zal het leren...." Om als professional op een goede manier te functioneren in het werkveld, moet je eerst een goed zicht hebben op wie je bent. Door te reflecteren kom je te weten wie je bent, wat je drijft, wat je gemakkelijk afgaat en waar nog valkuilen voor jou liggen.

 

// REDEN 5 // Je gaat aan de slag in een uitgebreid werkveld

 

Met het diploma kun je beroepsmatig aan de slag in een uitgebreid werkveld: centra in de Welzijnszorg zoals voorzieningen van  bijzondere jeugdbijstand,  jeugd- en volwassenenpsychiatrie, ouderenzorg, organisaties voor mensen met een beperking, mensen met concrete en/of tijdelijke ondersteuningsnoden, straathoekwerk, leerlingbegeleiding, thuis- en daklozen, culturele diversiteit, gelijkekansenbeleid...

 

// REDEN 6 // Je volgt de opleiding in 2 jaar of op je eigen tempo

 

De volledige opleiding wordt georganiseerd in 4 semesters. Hiervan zijn 4 semesters beroepsondersteunende kennis tijdens 2 lesdagen (overdag) per week. De overige dagen van de week doe je stage. Voor mensen die al werkervaring hebben in de orthopedagogische sector of de opleiding op een ander tempo willen volgen, bieden we een gepersonaliseerd opleidingstraject aan.


De opleiding HBO5 Orthopedagogie wordt gegorganiseerd door CVO Horito en AP Hogeschool. Het volgende infomoment vindt plaats op dinsdag 27 februari 2018 om 10u op Campus Blairon, Steeweg op Gierle 100 (Gebouw Pieter Corbeels, ingang C2), 2300 Turnhout.
Inschrijven kan via een mailtje naar s.gielis@horito.be.


>> Durf jij te dromen? Schrijf je dan in voor het infomoment.